Skip to main content
Logo of EURAXESS
Romania

Bine ati venit pe EURAXESS Romania

EURAXESS este o platforma care sustine interactiunea dintre cercetatori, antreprenori, universitati si mediul de afaceri.

Prin informatiile prezentate EURAXESS sprijina mobilitatea cercetatorilor de pretutindeni si ofera acces la posturile vacante din domeniul cercetarii, oportunitatile de finantare si serviciile personalizate din fiecare tara.

entry-conditions

 

Intrarea pe teritoriul Romaniei implica o serie de conditii atat pentru cetatenii EU, SEE cat si pentru cetatenii non-comunitari si non–SEE

 

Conditii de intrare/viza

 

getting-started

 

Pentru a va ajuta sa va acomodati mai usor la viata de zi cu zi in Romania, EURAXESS Romania va pune la dispozitie in aceasta sectiuneinformatii practice

 

acomodare

 

knowledge-is-power

 

Aceasta sectiune raspunde intrebarilor legate de securitatea sociala (asigurarea de sanatate, contributia la fondul de pensii, asigurarea de somaj), regimul de impozitare (cate si ce taxe trebuie sa platiti) si drepturile care va protejeaza proprietatea intelectuala.

 

munca

 

Research-in-Romania

 

Romania promoveaza intarirea capacitatii de cercetare si schimbul de experienta cu cercetatori straini prin crearea de oportunitati de cercetare pentru acestia urmarind cresterea vizibilitatii cercetarii romanesti si alinierea la nivel european.

 

cercetarea in romania

 

daily-life

 

Va invitam sa descoperiti Romania. 

 

Viata cotidiana